0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталОпштество

Завршна конференција на тригодишниот регионален проект „Училиштата се среќаваат со компаниите“

Зајакнување на учењето преку работа и поврзување на образованието со бизнис-заедницата, усвојување вештини што му се потребни на пазарот на трудот со што ќе се зголеми  вработиливоста, како и реформи на компетенциите на Центарот за стручно образование и обука (ЦСОО) беа главни цели на тригодишниот регионален проект „Училиштата се среќаваат со компаниите“ во кој беа вклучени Северна Македонија, Албанија и Косово.

Back to top button
Close
Close