Европа

ЕМА треба да одлучи за вакцинација на петгодишните деца до почетокот на ноември

Европските регулатори очекуваат до почетокот на ноември да донесат решение дали вакцината против Ковид-19 на „Бионтек/Фајзер“ треба да се користи кај петгодишни деца.

Back to top button
Close
Close