0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталИнтервјуОпштество

Елена Манчева за МИА: Дигиталната агенда граѓаните не ја препознаваат, иако секојдневно прават нешто поврзано со неа

Дигиталната агенда граѓаните не ја препознаваат под ова име, иако секојдневно имаат некаков контакт, прават нешто поврзано со неа. На пример, имаме е-Рецепт, Mој – ДДВ, Регистарот на население, портал за отворени податоци (www.data.gov.mk), додека на Националниот портал за е-услуги (www.uslugi.gov.mk) со информации за околу 800 услуги од кои 155 електронски, до сега се имаат регистрирано над 56 000  корисници.

Back to top button
Close
Close