0_Web_АктуелноЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

Европратениците усвоија Извештај со кој се бара заштита на независното новинарство

Потребно е да се поддржат и заштитат медиумите во некои земји - членки на ЕУ, поради зголемената моќ на глобалните платформи и тужбите насочени кон заплашување на новинарите, заклучија европратениците на пленарната сесија на Европскиот парламент.

Back to top button
Close
Close