0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Дискусија: Групи на ВатсАп и Вибер за брза комуникација на новинарите со институциите, заеднички напори во борбата со дезинформациите

Новинарите преку затворена група на платформата ВатсАп можат да добијат информации од институциите на четири теми: Ковид-19, Попис, Интеграции и Животна средина. За граѓаните, Фондацијата Метаморфозис ја започна и отворената група на Вибер „Де факто: само проверени содржини“ преку која ќе се објавуваат точни, проверени и веродостојни информации на теми од секојдневниот живот.

Back to top button
Close
Close