0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерПолитика

Димитров: Подобро да сме изненадени од добра вест, бидејќи имаме доволно искуство од разочарувања

Подобро е да сме изненадени од добра вест бидејќи имаме доволно искуство од разочарувања и неисполнети надежи. Многу е важно што во оваа фаза голем интерес и ангажман покажуваат претседателката на Комисијата Урсула фон дер Лајен и претседателот на Советот на ЕУ Шарл Мишел, што ни дава надеж дека со тоа ниво на ангажман сепак ќе се успее да се направи пробив, иако мислам дека треба да бидеме уште многу внимателни со очекувањата, со надежта. Затоа е време за одговорност и да мислиме мислиме каде ќе биде овој регион пет години од денес, десет години од денес.

Back to top button
Close
Close