0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерПолитика

Димитров: Важно е ЕУ да ја направи победничка проевропската опција во регионот

Лидерството кое го покажа Германија со Берлинскиот процес е важно. Некои од придобивките од процесот се опипливи, некои се повеќе политички. Мирна, стабилна и демократска иднина за регионот тоа се цели кои не можат да се постигнат поинаку освен преку европската иднина на регионот. Доколку се одземе европската перспектива од равенката остварувањето на сето ова - мирна, стабилна и демократска иднина на Западен Балкан, ќе биде доведено во прашање.

Back to top button
Close
Close