0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

ДИК: На полноќ истекува рокот за регистрирање и поднесување корегирани ценовници од медиумите

Вечерва во 24:00 часот истекува рокот до кога радиодифузерите кои се претходно регистрирани во Државната изборна комисија се должни да достават нови (корегирани) ценовници согласно член 75-ѓ став (9) од Законот за измениување и дополнување  на Изборниот Законик објавени во Сл. Весник бр. 215/21 од 16.09.2021 година, додека печатените медиуми доколку имаат корекција на своите доставени ценовници можат да достават нови (корегирани) ценовници во истиот рок, информираат од ДИК.

Back to top button
Close
Close