0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталВидео изјаваМакедонија.СлајдерОпштество

ДИЖС: Во „Дрисла“ се горел опасен отпад иако нема соодветна инсталација

В.д. директорот на Инспекторатот за животна средина и просторно планирање Сретен Стојковски денеска изјави дека откако е дојден на функција за ЈП „Дрисла“ е издадено решени за забрана на прием и третман на 26 видови на опасен отпад, меѓу кои и отпад од пестициди, киселини, опасен отпад што содржи жива, поради непоседување на соодветни инсталации.

Back to top button
Close
Close