0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталЛокални избори 2021ПолитикаПолитички партии

ДЗР: Сите учесници на Локалните избори до 30 октомври треба да достават извештај за примените донации за финансирање на кампањата

Сите учесници на Локалните избори 2021 се должни еден ден по завршување на изборната кампања, односно еден ден пред одржување на вториот круг на гласање - 30 октомври годинава, да изготват и до Државниот завод за ревизија, Државната изборна комисија и Државната комисија за спречување на корупцијата да достават Извештај со образец за примените донации на трансакциската сметка за финансирање на изборната кампања, укажува Државниот завод за ревизија (ДЗР).

Back to top button
Close
Close