КултураКултура.Портал

Денови на руски јазик и култура

Со концерт на еминентни македонски музичари Ана Кондратенко, Бојан Илковски, Бојан Талевски, Марија Михајловска и Марија Вршкова вечерва во Музејот на македонска борба свечено ќе бидат отворени Денови на руски јазик и култура. На концертот ќе се изведат и дела на С.М. Рахманинов, П.И.Чајковски и Д.Д.Шостакович.

Back to top button
Close
Close