СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Демонстрантите во Намибија упаднаа во Парламентот пред гласањето за германскиот надомест

Приближно триста демонстранти упаднаа во Парламентот на Намибија пред гласањето за германскиот предлог за обесштетување од 1 милијарда долари поради геноцидот на Германската империја врз припадниците на народите Хереро и Нам помеѓу 1904 и 1908 година.

Back to top button
Close
Close