Дописници МКДОпштествоОпштински вести

Демант од Центар за јавно здравје-Штип

Во врска со изјавата на медиумите дека ширењето на инфекцијата во училиштата е резултат на локална трансмисија Центарот за јавно здравје-Штип ја демантира оваа вест, бидејќи при направени епидемиолошки анкети, голем дел од позитивните ученици се заразиле за време на воншколски активности дружење на истите на роденденски забави, спортски активности и други групирања.

Штип, 24 септември 2021 (МИА) – Во врска со изјавата на медиумите дека ширењето на инфекцијата во училиштата е резултат на локална трансмисија Центарот за јавно здравје-Штип ја демантира оваа вест, бидејќи при направени епидемиолошки анкети, голем дел од позитивните ученици се заразиле за време на воншколски активности дружење на истите на роденденски забави, спортски активности и други групирања.

Центарот за јавно здравје-Штип презема мерки се со цел да се спречи ширењето на инфекцијата. вдј/цр

Таг
Back to top button
Close
Close