0_Web_Актуелно0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономијаМИА ИстражуваТема

Две минимални плати не можат да ги покријат основните животни трошоци

Од Сојузот на синдикати на Македонија за МИА велат дека ниту просечна, ниту две минимални плати се доволни за да ја покријат синдикалната минимална кошница.  - Анализите на ССМ покажуваат дека трошоците за живот континуирано се зголемуваат, а платите стагнираат. Ако со ваков интензитет продолжи зголемувањето на трошоците на живот, тогаш ниту три минимални плати не би биле доволни да го постигнат растот на Синдикалната минимална кошница, истакнуваат од ССМ.

Back to top button
Close
Close