0_Web_Избор на уредникот0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталЕкономијаМакедонија.СлајдерОпштество

Да се зајакне независноста и капацитетот на регулаторите за медиуми и за електронски комуникации, препорачува ЕК

Да се финализира и усвои долгорочна стратегија за информатичка и комуникациска технологија (ИКТ), да се зајакне независноста и капацитетот на медиумското регулаторно тело, како и на регулаторот за електронски комуникации, да се продолжи со активностите за воведување на Европскиот број  итна помош -112 и да се одвојат потребните финансии за да се обезбеди негова функционалност, се клучните препораки во Извештајот на Европската комисија за напредокот на државава во областа  информатичкото општество и медиуми.

Back to top button
Close
Close