0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Да се дарува коскена срцевина, трансплантацијата за многу хематолошки болести единствен лек

На Универзитетската Клиниката за хематологија во Скопје, која е вклучена во одбележување на овој ден, во период од три години се реализирани 190 трансплантации, од кои седум хаплоидентични трансплантации и 22 трансплантации од несроден донор, што претставува најсложена интервенција, за која во минатото пациентите биле праќани на третман во странски центри.

Back to top button
Close
Close