Избрано

Дали руската власт ќе тргне по патот на засилување на репресијата и провоцирање војна?

Изборите за Долниот дом на рускиот Парламент, Државната дума, завршија без сензации и чуда, со слаб одѕив и бројни критики од независни набљудувачи и политички научници. Прокремљски ориентираната Единствена Русија останува најсилната партија со 49,83 проценти од гласовите, иако анкетите во последните години покажуваат постојан пад на нејзиниот рејтинг.

Back to top button
Close
Close