0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталАнализаБизнисБизнис.ПорталЕкономијаМИА Истражува

Греењето со дрва најзастапено, интензивно се грее три месеци

Неблагодарно е годинава да се укажува кој вид греење ќе биде најисплатлив за граѓаните во текот на зимскиот период, велат познавачите. Според нив, причина за тоа е енергетската криза во Европа, а со тоа и во земјава и континуираното поскапување на цената на енергенсите на светските пазари, особено на електричната енергија, нафтените деривати и природниот гас.

Back to top button
Close
Close