ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

Граѓаните на Берлин се изјаснија за експропријација на 250.000 станови

Гласачите во Берлин го поддржаа предлогот на градските власти од корпоративните сопственици да преземат речиси 250.000 станови, во вредност од повеќе милијарди евра, со цел да се запре растот на цените за закуп

Back to top button
Close
Close