0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДОпштински вестиСторија

Грав тетовец сè помалку може да се најде во Тетово

Секоја година сè помалку може да се најде грав тетовец во автохтоното тетовско подрачје, бидејќи земјоделците немаат род од оваа култура. Како причини ги наведуваат високите температури поради кои нема принос на тетовските ниви, а воедно како неуспешна ја оценуваат борбата со штетните инсекти кои го напаѓаат плодот.

Back to top button
Close
Close