ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

Германија ќе ја укине вонредната епидемиолошка состојба следниот месец, некои мерки ќе останат

Германскиот парламент нема да ја продолжи вонредната состојба поради епидемијата на национално ниво, кога ќе заврши следниот месец, но ќе останат во сила одредени санитарни мерки за сузбивање на ширењето на коронавирусот, соопштија денеска од Парламентот.

Back to top button
Close
Close