0_Македонија.ПорталПолитика

Генералната секретарка на ОБСЕ Хелга Марија Шмид ја заврши посетата на Северна Македонија

- Охрабрена сум од фокусот на Владата кон владеењето на правото, и борбата против организираниот криминал и корупцијата. Ќе дадеме сè од себе за да помогнеме во решавањето на постоечките и новите предизвици, вклучително и транснационалните закани. Северна Македонија е севкупен придонесувач кон регионалната стабилност и безбедност, давајќи добар пример за своите соседи и пошироко, рече Шмид, се вели во соопштението од ОБСЕ.

Back to top button
Close
Close