0_Македонија.ПорталДописници МКДОпштество

Во Штип дебата на тема „Справување со нелиберални-евроскептични наративи оддолу“

Се поголемо е разочарувањето на македонските граѓани, особено во делот на евроинтегративните процеси и почнува да се наѕира барање на некакви алтернативи, покажува истражувањето на на Евротинк – Центар за Европски Стратегии, изготвено како дел од меѓународниот проект: „Справување со нелиберални-евроскептични наративи оддолу“ кој се имплементира во соработка со неколку партнерски организации: Универзитетот Скуола Нормале Супериоре – Фиренца, Италија; Универзитетот во Љубљана – Факултет за политички и општествени науки и Јан Новак – Колеџ на Источна Европа од Војновице, Полска.

Back to top button
Close
Close