Дописници МКДКултураКултура.Портал

Во Прилеп поетски рецитал за 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески

По повод 100-годишнината од раѓањето на великанот Блаже Конески вечерва пред Центарот за култура „Марко Цепенков“ се одржа поетско читање. Актерката Симона Спировска пред прилепчани интерпретираше дел од поезијата на Конески, а Дино Имери ја придружуваше на пијано со музика инспирирана од поезијата на Конески.

Back to top button
Close
Close