0_Магазин.ПорталЗанимливости

Во Египет откриен праисториски кит со четири нозе

Новооткриеното суштество припаѓа на семејство изумрени полу-водни китови кои живееле пред 59 до 34 милиони години. Фосилот првпат беше пронајден од тим египетски екологисти во 2008 година.

Back to top button
Close
Close