0_Web_АктуелноБизнисБизнис.ПорталВидеоЕкономијаОпштество

Во духот на ЕУ: Седми Европски ден на територијалната соработка во Корча

Фолклорни танци, гастрономија, ракотворби, модерни  и традиционални носии и заеднички проекти, беа презентирани во рамки на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Северна Македонија и Албанија на Седмиот европски ден на територијалната соработка, насловен „Минато, традиција, иднина. - Начинот на кој комуницираме!“, што се одржа денеска во центарот на албанскиот град Корча, јави специјалниот известувач на МИА.

Back to top button
Close
Close