Граѓански секторДописници МКДОпштински вестиСторија

Волонтери развиваат одржливи практики во делчевското село Стар Истевник – од семе до тегла

Центарот за одржливи практики „Природна перспектива“ е организација што поддржува идеи и знаења во областа на одржливоста, често барајќи простор и ресурси, преку кои членовите на организацијата стекнуваат нови знаења, но и споделуваат лични инспиративни знаења со другите. Во таа насока во изминатите шест месеци во делчевското село Стар Истевник, каде што се наоѓа центарот на „Природна перспектива“, се спроведува проект што опфаќа повеќе сегменти од нивното работење.

Back to top button
Close
Close