0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Влада: Продолжува да расте просечната месечна нето плата

Согласно податоците на Државниот завод за статистика, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во август 2021 година изнесува 28.642 денари. Тоа значи зголемување од четири проценти во однос на истиот месец минатата година, поточно за 1.107 денари. Зголемување на просечната нето плата е регистрирано и во однос на  јули годинава, кога платата изнесувала 28.540 денари, информираат од владината прес-служба.

Back to top button
Close
Close