0_Магазин.ПорталЗдравје

Вежбањето и физичката активност го зајакнуваат телото и во поодмината возраст

Трудот покажува дека, покрај согорувањето калории, физичката активност претставува физиолошки стрес, предизвикувајќи всушност оштетувања во телото. Одговорот на телото на ова „оштетување“, сепак, е зајакнувањето.

Back to top button
Close
Close