0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Брнз: Кривичните дела поврзани со животната средина на разни начини остануваат во сенка

За среќа, постојат активности кои може да ги преземеме. Ве повикувам да одговорите користејќи ја вашата креативност истражувајќи ги законите неопходни за гонење на кривични дела од областа на животната средина. Но, изготвувањето закони и реформи не е доволно. Законите мора да бидат имплементирани. Истрагите мора да бидат покренати, а судењата мора да завршат пред судијата поротник да се пензионира или да настапи застареност на делото. Прекршителите мора да одговараат без оглед на политичката припадност или големината на бизнисот. Законските решенија мора да важат за секого, а сите граѓани и бизниси да бидат еднакви пред законот, вели американската амбасадорка.

Back to top button
Close
Close