0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталКултураКултура.СлајдерОпштество

Благодарница за МИА од Фондацијата „Блаже Конески“ од Небрегово

Фондацијата за македонски јазик „Небрегово“ ѝ додели признание на Медиумската информативна агенција - МИА за придонесот за зачувување и продолжување на ликот и делото на Блаже Конески, кодификаторот на современиот македонски литературен јазик.

Back to top button
Close
Close