БалканБалкан.Портал

БиХ: По смената на обвинителката Тадиќ за нејзин наследник именуван обвинител од Република Српска

Високиот судски и обвинителски совет на Босна и Херцеговина (ВСТВ) денеска го назначи Миленко Кајганиќ за вршител на должноста главен обвинител на Обвинителството на БиХ, откако вчера беше донесена одлука за смена на Гордана Тадиќ од таа позиција.

Back to top button
Close
Close