0_Web_АктуелноБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономија

Бесими: Стратегија за развој на човечкиот капитал за добросостојба и економски раст

Потребно е да се фокусираме на развојот на човечкиот капитал, не само декларативно, туку и суштински, за да ја зголемиме конкурентноста на македонската економија на среден и долг рок. Владата во моментов изработува Стратегија за развој на човечки капитал, којашто треба да овозможи  забрзан, инклузивен и одржлив развој. Ова го истакна министерот за финансии, Фатмир Бесими, на состанокот на Конституенцата на ММФ и Групацијата на Светска банка, во којашто членува нашата земја, а којшто беше одржан во рамки на Есенските средби на ММФ и СБ.

Back to top button
Close
Close