0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Бектеши на министерски состанок на Партнерството за трансатлантска енергија и климатска промена во Варшава

Енергетскиот сектор во Република Северна Македонија е еден од најзначајните сектори за развој на економијата и е приоритет за Владата за обезбедување сигурно снабдување со енергија, економски раст и придвижување кон зелена економија. Како држава кандидат за полноправно членство во Европската Унија сме исправени пред предизвиците за ефикасното спроведување сериозни реформи во економскиот сектор од кои особено значење има енергетиката, а како членка Енергетската заедница ја следиме енегетската политика на ЕУ со што целосно ги имплементиравме директивите и регулативите на ЕУ за енергетика.

Back to top button
Close
Close