ОпштествоСкопје

Без струја утре дел од центарот на Скопје

Заради закажани технички зафати утре од 9 до 11 часот без струја ќе бидат спомен куќата на Мајка Тереза и сувенирницата, дел од улицата „Македонија“ од Рекорд кај „Choko world“ до „Пеко“, како и улицата „Димитрие Чуповски“ зградите бр.5 и 7.

Скопје, 22 јануари 2022 (МИА) – Заради закажани технички зафати утре од 9 до 11 часот без струја ќе бидат спомен куќата на Мајка Тереза и сувенирницата, дел од улицата „Македонија“ од Рекорд кај „Choko world“ до „Пеко“, како и улицата „Димитрие Чуповски“ зградите бр.5 и 7.

Во овој временски период, без струја ќе бидат и зградите бр.35,37,39, сендвичарата „ Тетекс“, агенцијата „Фибула“, кафичите на тој потег, зградата бр.25, како и хотелот „Турист“.

Од 8 до 11 часот, според Регионалниот центар за управување со кризи, струја ќе немаат и сите стопански и нестопански објекти на дел од плоштадот „Македонија“ кои се напојуваат од ТС Елза 2 сместена во зградата на ЕЛЕМ, зградата над ресторанот „Пелистер“, ТЦ „Амбар“, старата зграда на ЕЛЕМ….бак/

Back to top button
Close
Close