Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 17 септември 2021 година, 260-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 105 дена.

Скопје, 17 септември 2021 (МИА) – Денеска петок, 17 септември 2021 година, 260-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 105 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 14 минути, а ќе зајде во 18 часот и 42 минути.

Денов трае 12 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 20 минути, а ќе зајде во 1 часот и 49 минути.

Back to top button
Close
Close