Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска среда, 8 декември 2021 година, 342-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 23 дена.

Скопје, 8 декември 2021 (МИА) – Денеска среда, 8 декември 2021 година, 342-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 23 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 47 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 15 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 36 минути.

Back to top button
Close
Close