Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 6 декември 2021 година, 340-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 25 дена.

Скопје, 6 декември 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 6 декември 2021 година, 340-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 25 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 45 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 17 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 16 минути, а ќе зајде во 18 часот и 7 минути.

Back to top button
Close
Close