Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 29 ноември 2021 година, 333-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 32 дена.

Скопје, 29 ноември 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 29 ноември 2021 година, 333-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 32 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 38 минути, а ќе зајде во 16 часот и 4 минути.

Денов трае 9 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 25 минути по полноќ, а ќе зајде во 13 часот и 24 минути.

Back to top button
Close
Close