Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 23 септември 2021 (МИА) – Денеска четврток, 23 септември 2021 година, 266-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 99 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 20 минути, а ќе зајде во 18 часот и 32 минути.

Денов трае 12 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 53 минути, а ќе зајде во 8 часот и 35 минути.

Back to top button
Close
Close