Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 26 ноември 2021 година, 330-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 35 дена.

Скопје, 26 ноември 2021 (МИА) – Денеска петок, 26 ноември 2021 година, 330-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 35 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 35 минути, а ќе зајде во 16 часот и 6 минути.

Денов трае 9 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот 10 минути, а ќе зајде во 12 часот и 8 минути.

Back to top button
Close
Close