Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 22 ноември 2021 година, 326-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 39 дена.

Скопје, 22 ноември 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 22 ноември 2021 година, 326-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 39 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 30 минути, а ќе зајде во 16 часот и 8 минути.

Денов трае 9 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот 10 минути, а ќе зајде во 9 часот и 22 минути.

Back to top button
Close
Close