Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 септември 2021 (МИА) – Денеска вторник, 21 септември 2021 година, 264-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 101 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 18 минути, а ќе зајде во 18 часот и 35 минути.

Денов трае 12 часа и 17 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 8 минути, а ќе зајде во 6 часот и 27 минути.

Back to top button
Close
Close