Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска четврток, 28 октомври 2021 година, 301-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 64 дена.

Скопје, 28 октомври 2021 (МИА) – Денеска четврток, 28 октомври 2021 година, 301-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 64 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 59 минути, а ќе зајде во 17 часот и 35 минути.

Денов трае 10 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 12 минути, а ќе зајде во 14 часот.

Back to top button
Close
Close