Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 20 септември 2021 година, 263-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 102 дена.

Скопје, 20 септември 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 20 септември 2021 година, 263-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 102 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 17 минути, а ќе зајде во 18 часот и 37 минути.

Денов трае 12 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 46 минути, а ќе зајде во 5 часот и 20 минути.

Back to top button
Close
Close