Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 24 октомври 2021 (МИА) – Денеска недела, 24 октомври 2021 година, 297-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 68 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 55 минути, а ќе зајде во 17 часот и 40 минути.

Денов трае 10 часа и 45 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 47 минути, а ќе зајде во 10 часот и 33 минути.

Back to top button
Close
Close