Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 22 октомври 2021 (МИА) – Денеска петок, 22 октомври 2021 година, 295-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 70 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 52 минути, а ќе зајде во 17 часот и 43 минути.

Денов трае 10 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 44 минути, а ќе зајде во 8 часот и 29 минути.

Back to top button
Close
Close