Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 октомври 2021 (МИА) – Денеска четврток, 21 октомври 2021 година, 294-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 71 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 51 минута, а ќе зајде во 17 часот и 45 минути.

Денов трае 10 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 19 минути, а ќе зајде во 7 часот и 27 минути.

Back to top button
Close
Close