Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 20 октомври 2021 (МИА) – Денеска среда, 20 октомври 2021 година, 293-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 72 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 50 минути, а ќе зајде во 17 часот и 46 минути.

Денов трае 10 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 17 часот и 56 минути, а ќе зајде во 6 часот и 24 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close