Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска недела, 17 октомври 2021 година, 290-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 75 дена.

Скопје, 17 октомври 2021 (МИА) – Денеска недела, 17 октомври 2021 година, 290-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 75 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 46 минути, а ќе зајде во 17 часот и 51 минута.

Денов трае 11 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 51 минута, а ќе зајде во 3 часот и 10 минути.

Back to top button
Close
Close